In mijn aanpak ga ik op een intuïtieve manier op zoek naar de oorzaak van stress en onbalansen. Dit vanuit de wetenschap dat inzicht rust geeft en dat we van daaruit de dingen op een andere manier gaan bekijken en aanpakken.
Ons lichaam kan je zien als een antenne die constant indrukken en sensaties waarneemt. We worden voortdurend uitgedaagd om ons aan een veranderende omgeving die meer en meer flexibiliteit van ons vraagt, aan te passen. Meestal kunnen we daar wel mee overweg en heeft ons lichaam voldoende mechanismen om verandering op te vangen. Dit mechanisme waar onze bloeddoorstroming, ons zenuwstelsel en ons endocrien systeem de basis van zijn, kan echter uit evenwicht geraken waardoor zowel op lichamelijk als op mentaal vlak problemen ontstaan.
Met deze vorm van reflexologie proberen we inzicht te krijgen in het waarom van klachten. Het persoonlijk evenwicht en de manier waarop je balans zoekt staan hierbij centraal. Belast je meer de rechter - of linkerzijde van het lichaam? Van waar komt die belasting? Hoe voel je die aan?
Deze aanpak mondt zeer vaak uit in thema’s als kwetsbaarheid, zelfzorg, overdreven perfectionisme.
In dit coachingtraject bestaat er geen standaard aanpak. Enkel worden zaadjes in je denken gepland. Wanneer die bloeien weet je niet precies. Enkel dat het op tijd zal zijn.
In het verlengde van intuïtieve reflexologie ligt sportreflexologie. Hier bundel ik een specifieke methode om blessures aan te pakken en vooral te begrijpen waarom je geblesseerd geraakt. Het doel is om je een optimaal bewegingspatroon aan te leren.
Waarmee niet gezegd is dat er achter iedere ongemak een verhaal zit. Shit happens ook gewoon.
De behandeling is gericht op het hervinden van een evenwicht tussen lichaam en geest en werkt in op de energetische onderstromen in het lichaam. Een behandeling duurt 60 minuten en komt op 80 euro.
Ondertussen heb ik een bijzondere aanpak voor hielspoor, plantaire fasciitis, enkelinstabiliteit, achillesongemakken, shinsplints, ...
Het doel is niet louter het ongemak 'oplossen' maar vooral het verhaal achter het ongemak begrijpen en daarmee aan de slag gaan.
In dat opzicht is sportreflexologie niet te vergelijken met een traditionele manuele therapie.
Loopstijlanalyse bekijkt je huidige manier van lopen en vergelijkt dit met je natuurlijke en spontane manier van bewegen door een aantal tests te doen. Vaak resulteert deze analyse in het herbekijken van je manier van trainen, je loopschoenen, je techniek.
Vanuit mijn eigen hardloopervaring leg ik de focus op de mentale ontwikkeling als hardloper. Uiteindelijk weet je lichaam niet wat je aan het doen bent, je geest kleurt het plaatje. Door daarvan bewust te zijn wordt er veel mogelijk.
Vaak volgt op een individuele sessie een begeleidingstraject.
Meer info vindt u onder Footrooms Running Academy.
Bewegen wordt algemeen gezien als een opstap naar lichamelijke en geestelijke gezondheid.
Met hardlopen ga je bewust aan de slag om je lijf en geest onder te dompelen in fijne sensaties gekruid met ongemakken waar je mee leert omgaan. De aanpak richt zich volledig op haalbaarheid met aandacht voor mildheid voor onszelf. Het woord presteren komt in deze benadering niet voor. Wel het herwinnen van zelfvertrouwen, eigenwaarde, zelfliefde en vooral zelfcompassie.
Door specifiek het bewegen ( hardlopen) te omarmen werken we in op de neuroplasticiteit van de hersenen en kneden we ons brein met fijnere sensaties.
Meer info vindt u onder Footrooms Running Academy.
Op het eerste zicht lijken het boeken over hardlopen. Echter vanuit mijn persoonlijk verhaal was hardlopen daar altijd als deel van het geheel. En vervulde het een aparte rol afhankelijk van het moment. Elk boek dat ik schreef heeft meer om het lijf dan enkel jou uitleggen hoe de techniek van het hardlopen werkt.
afspraak maken?
Footrooms Reflexology
Amerikalei 137 — 2000 Antwerpen
België