voetreflexologie

Ons lichaam  kan je zien als een antenne die constant indrukken en sensaties waarneemt. We worden voortdurend uitgedaagd om ons aan een veranderende omgeving die meer en meer flexibiliteit van ons vraagt, aan te passen. Meestal kunnen we daar wel mee overweg en heeft ons lichaam voldoende mechanismen om verandering op te vangen. Dit mechanisme waar onze bloeddoorstroming, ons zenuwstelsel en ons endocrien systeem de basis van zijn, kan echter uit evenwicht geraken waardoor zowel op lichamelijk als op mentaal vlak problemen ontstaan. Voetreflexologie is een manuele techniek waarbij door het zetten van druk op de voeten de bloeddoorstroming en beweeglijkheid van organen, zintuigen en weefsels vrijgemaakt worden en het lichaam zich kan herstellen. In mijn aanpak ga ik op een intuïtieve manier op zoek naar de oorzaak van stress en onbalansen. Dit vanuit de wetenschap dat inzicht rust geeft en dat we van daaruit de dingen op een andere manier gaan bekijken en aanpakken.

Onze voeten zijn de basis van onze beweeglijkheid en hun conditie beslist vaak of we iets gaan doen of niet. Voetpijn en kleine ongemakken vergallen vaak ons plezier in het sporten, het wandelen, kortom in ons dagdagelijkse leven. Een voetreflexoloog beschikt van nature door zijn manier van werken over een aantal basismanipulaties waarmee de beweeglijkheid van de voeten, de doorbloeding van de voetspieren en de flexibiliteit van de enkels verbeterd worden. Een behandeling gericht op het pijnvrij bewegen vanuit de voeten komt op 65 euro. Met sportreflexologie bundel ik deze aanpak specifiek om blessures aan te pakken en een optimaal bewegingspatroon aan te leren.

De eerste behandeling geldt als kennismaking en is gericht op het samen opmaken van een protocol of aanpak waarbinnen gewerkt zal worden. Deze sessie duurt langer dan een gewone behandeling en komt op 70 euro. Relaxatiereflexologie:Behandeling gericht op algemeen welbehagen duurt 45 minuten en komt op 65 euro. Ondersteunende reflexologie:In kader van een door een arts gestelde diagnose kan reflexologie als toevoeging op de behandeling werken op het zelfhelend vermogen van het lichaam. Een behandeling duurt 45 minuten en komt op 65 euro. Balansreflexologie:De behandeling is gericht op het hervinden van een evenwicht tussen lichaam en geest en werkt in op de energetische onderstromen in het lichaam. Een behandeling duurt 60 minuten en komt op 70 euro.

sportreflexologie

Sportreflexologie richt zich op bewegingsongemakken ( blessures) van de voet, de enkel en het onderbeen. Door met specifieke protocols te werken herstellen we de natuurlijke voetbalans, herwinnen we beweeglijkheid van de voeten en verstevingen we de core. Ondertussen heb ik een bijzondere aanpak voor hielspoor, plantaire fasciitis, enkelinstabiliteit, achillesongemakken, shinsplints, ...Op regelmatige basis geef ik hier opleidingen over. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Mail even.

Loopstijlanalyse bekijkt je huidige manier van lopen en vergelijkt dit met je natuurlijke en spontane manier van bewegen door een aantal tests te doen. Vaak resulteert deze analyse in het herbekijken van de loopschoenen. De juiste keuze loopschoenen vergroot het loopcomfort, ondersteunt de loopbeweging en speelt een beslissende rol in het optimaal energietransport.

Mijn bijzondere kijk op loopschoenen is gebaseerd op mijn eigen zoektocht en is een essentieel onderdeel van mijn loopverhaal.Loopstijladvies enkel op afspraak. Kostprijs: 65 euro

Ondertussen schreef ik drie boeken ( Footsteps, Blessurevrij Lopen en Learn to Run) vanuit mijn kijk als sportreflexoloog. Op het eerste zicht lijken het boeken over hardlopen. Echter vanuit mijn persoonlijk verhaal was hardlopen daar altijd als deel van het geheel. En vervulde het een aparte rol afhankelijk van het moment. Elk boek dat ik schreef heeft meer om het lijf dan enkel jou uitleggen hoe de techniek van het hardlopen werkt. Mijn vierde boek dat verschijnt in het voorjaar van 2023 gaat daar dieper op in.

hebt u vragen of wilt u eenafspraak maken?

John Rooms+32 491 59 33 08 Footrooms Reflexologyjohn@footrooms.be Amerikalei 137 — 2000 AntwerpenBelgië

    Meer info over de techniek sportreflexologie